Vos in de regen

4 Oct 2024

Na duizenden pannenkoeken gebakken te hebben gaat vos terug de natuur in. Dat brengt hem rust. En vooral nu de herfst zijn intrede heeft gedaan is het bos extra prachtig. De blaadjes die verkleuren tot prachtige mooie warme kleuren.  
  

De korte broeken worden ingewisseld voor lekkere truien en de slippers gaan de kast weer in en de regenlaarzen de kast weer uit. En hoe leuk is het om op een heerlijke herfstdag het bos in te duiken met je coole paraplu? Vos neemt beer aan de hand mee naar zijn lievelingsbos. De zon schijnt maar er valt ook hier en daar een bui.  

De bui is ook zeer plaatselijk. Namelijk recht boven vos zijn koppie. Gelukkig heeft ie een paraplu mee die de bijzonder grote druppels tegenhoudt. 

Andere beer wil niet onder de paraplu. Die heeft een vochtwerend velletje  

Niets is leuker dan de plassen van een grote bui. In die plassen kun je namelijk lekker stampen met je regenlaarzen. Wat een plezier! 

Ook uil komt tevoorschijn en ziet wat een plezier regen kan brengen. En muis heeft ook zijn paraplu uitgeklapt. En bij de eerste beste windvlaag neemt de wind de paraplu en muis mee. Muis is zo licht als een veertje dus best een attractie op zich zo zwevend door het bos. 

En we hebben een beroemde vogel gespot in het bos. Zie jij hem zitten in de boom?

Coco, het vogeltje waar alle kids dol op zijn! Wat een eer dat Coco in ons bos te vinden is. 

En egel die lekker op zijn Trybike door het bos is aan het fietsen zag Coco in de boom zitten. Egel heeft meteen zijn favoriete zoekboek erbij gepakt en vraagt zich verwonderend af… “ben ik nu echt in het bos van Coco beland?”.

Wat egel niet weet is dat haai boven zijn hoofd zweeft. Want ja… waar vos is, is haai er ook. En ook deze keer heeft haai zijn wilde streken niet verloren… 

Haai heeft een reuzendruppel gevangen en met zijn grote brede smile spat hij stiekem egel nat die regelrecht onder hem aan het fietsen is.

Gelukkig is egel helemaal in de ban van Coco en heeft hij eigenlijk niets door. Gelukkig maar.

Kom jij kijken naar ons mooie bos in de etalage? Met al zijn prachtige gekleurde bomen en wie weet zie jij Coco wel vliegen. 

Neem wel een paraplu mee want ook al schijnt heerlijk het zonnetje… wie weet sta jij net onder de bui van hier en daar.